lauantai 2. lokakuuta 2010

Oranssia puheaikaa

Kylläpä puhelinliittymän hankkiminen vieraassa maassa voi olla kettumaista. Olisihan se pitänyt arvata, että se ei täällä Englannissakaan helpolla onnistu.

Menin puhelimia myyvään liikkeeseen ja kysyin, voiko heillä avata Orangen liittymän. Kyllä voi. Istuin alas, kerroin haluavani liittymän, jossa kuukausimaksulla saan internetin kännykkääni. Sekoilun jälkeen myyjä sai liittymän avattua ja homman piti olla selvä.

Viikon kuluttua 10£ (jonka verran liittymän tuli kuukaudessa maksaa) oli kulunut. No, olin soittanut muutaman kerran Suomeen, ehkä se meni siihen. Latasin toiset 10£. Kas kummaa, nekin kului. Paljastui, että herra myyjä ei ollutkaan myynyt miulle sitä mitä sovittiin, vaan ihan vaan tavallisen prepaid-liittymän. Jeejee.

Pitäisi siis mennä nyt Orangen myymälään vinkumaan, että antakaa miulle oikea liittymä, prkl. Tosin ymmärtääkseni mitään ei varmaankaan anneta, kun ei ole paikallista pankkitiliä. Yritin sellaisen avaamista ensimmäisellä viikolla, mutta eivät luottaneet vuokrasopimukseen, yliopiston hyväksymiskirjeeseen ja passiini, vaan piti saada vielä epävirallinen todistus leimalla, jossa joku sanoo miun asuvan siellä, missä vuokrasopimus niin väittää.

Ai että minä sitten tykkään tästä maasta. Not.

4 kommenttia:

  1. Kuulemma ulkomaalaiset ei saa muita kuin prepaid-liittymiä. Siis jos asuu virallisesti Suomessa. Paska homma, mäkin ajattelin että hankin jonkun muun kuin prepaidin, mutta eipä onnistu ei. Eistana, en saa ehkä pankkitiliäkään kun mistä hitosta mä saan jonkun todistuksen että asun täällä, kun en oo opiskelija? ÄÄÄHHH!! Menee kyllä niin hermo joo välillä tähän byrokratiaan.

    VastaaPoista
  2. Lloydsilla riitti se, että oli yliopiston hyväksymiskirje ja passi. Todistuksesi asumisesta riittää kuulemma (Lloydsilla taas, muilla pankeilla eri säädökset) virallisen vuokravälitystoimiston kanssa solmittu vuokrasopimus tai omalla nimellä lähetetty "utility bill", joka on toimitettu osoitteeseen, jossa majailee.

    Kuukausiliittymän kuulemma saa, kunhan on englantilainen pankkitili ja siihen automaattikortti, maksut kun taitavat mennä "direct debitillä".

    Ja tasapuolisuuden nimissä täytyy huomauttaa, että ei ole kamalan helppoa ulkomaalaisilla Suomessakaan. ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Reeta vinkeistä <3 Lloydsilla yritin kyllä avata edelliselläkin kerralla ja olisi mennytkin läpi, ellei vanhempi naisvirkailija olisi alkanut urputtamaan miuta palvelleelle virkailijalle, että eiei, ei nyt käy. Mutta ehkä yritän vaan uudestaan ja jos ei onnistu, kysyn tarkemmat ohjeet siihen, että mitä sitä nyt oikein sitten haluttiinkaan.

    VastaaPoista
  4. Utility billiksi kai on ainakin joskus kelvannut esim. suomalaisen pankin brittiosoitteeseen lähettämä tiliote. Ja ainakin Nordea kirjoittaa myös suosittelukirjeitä(62e -.-), kantsii tosin etukäteen varmistaa onko moisesta mitään iloa.

    VastaaPoista