tiistai 19. lokakuuta 2010

Bargate




Mukavuusreviirini on muodostunut ja miun pitäisi mitä pikimmiten alkaa laajentamaan sitä tietoisesti, etten vahingossa jumahda kulkemaan samoja katuja ja tuttuja reittejä päivästä toiseen. Nykyinen liikkumisalueeni kattaan eteläisen keskustan alueen, asuntola kun on aivan kaupungin eteläkärjessä. Pääasiassa kuljen siis oman asuntolan, yliopiston, ruokakaupan ja kavereiden asuntoloiden väliä, välillä eksyen joen toisella puolella olevaan ihanalle puistoalueelle, Peartree Greenille. Viikonloppuna menen toivottavasti katsastamaan joko Southamptonin lähellä olevan New Forestin kansallispuiston, tai Southamptonin kaupungin isoimman puistoalueen, Southampton Commonin.

Pienelle reviirilleni mahtuu kuitenkin paljon kaikkea ihanaa (kumpa vain muistaisin ottaa valokuvia, enkä vain tyytyä yksin ihastelemaan!), joista tällä kertaa esittelen ostoskadun keskellä kohoavan Bargaten, Southamptonin keskustan merkittävimmän maamerkin. Tämä 1100-luvulla rakennettu historian jäänne todellakin nököttää keskellä ostoskatua ja sen ohitse vipeltävät sadat ja tuhannet ihmiset päivittäin.


Bargate oli ennen muinoin muurien ympäröimän kaupungin pohjoinen sisäänkäynti. Toisessa maailmansodassa Bargate palveli kaupungin poliisien päämajana (aika pelottavaa, kun on nähnyt miten sodanajan pommitukset ovat tuhonneet aivan lähettyvillä olleen keskiaikaisen kivikirkon...). Sisällä toimii ilmeisesti nykyään taidegalleria ja pieni museo ja portin juurelta lähtee sunnuntaisin klo 10.30 opastettuja kävelyjä kaupungin historialliseen keskustaan. Kumpaankin pitäisi mennä itse ihastelemaan, en vain ole vielä saanut aikaiseksi. Ehkä tänä viikonloppuna, on muutenkin kaikenlaista mukavaa odotettavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti