lauantai 2. lokakuuta 2010

Luentoja takana yksi viikko

Ensimmäinen varsinainen opiskeluviikko on nyt takana. Oppituntien määrällä meitä ei ainakaan liikaa rasiteta.

  • Maanantaina on yksi luento aiheesta "tarina", leffakatselmus, illalla mahdollisesti vieraileva luennoitsija
  • Tiistaina on yksi pitkä luento aiheesta "genre" sekä tunnin mittainen keskustelutilaisuus maanantaina näkemästämme elokuvsta
  • Keskiviikkona on kaksituntinen luento aiheesta "kieli"
  • Torstaina on kolmetuntinen luento aiheesta "käsikirjoittamisen rakenne"
Vapaa-aikaa on siis mielinmäärin - tosin jos uskollisesti lukee kaiken sen, mitä lukulistat määräävät, tulee lopullinen työmäärä ihan järkevänkokoiseksi paketiksi. Suomalaiseen "istu tunnilla ja opi" mentaliteettiin tämä massiivinen vapaa-ajan määrä ei oikein sovi. Enkä voi ottaa lisää kurssejakaan, toisin kuin suomalaisessa yliopistossa, sillä täällä yliopisto sitoutuu antamaan sinulle opetusta tasan sen verran, mistä lukukausimaksusi koostuu. Jos haluat opiskella enemmän tai laajemmin, tulee siitä maksaa ylimääräistä, ymmärtääkseni 250£/kurssi. Onnellisia olkoon suomalaisten yliopistojen opiskeluvapauden alla majailevat!

Yhden opetuskerran jälkeen on tietty vähän aikaista sanoa, mutta uskon opettajiemme olevan oikein erinomaisia tehtävässään. Tai sitten aihe on vaan niin kiintoisa, että kuka tahansa joka miulle siitä luennoi, olisi mielestäni hyvä luennoitsija.

Yksinäisen työn määrä kuitenkin tuntuu olevan melkoinen. Kaipaisin vähän enemmän yhdessä tekemistä ja hulluttelua - jonkinlaista heittäytymistä siihen, että seuraavat kolme vuotta me annetaan tarinamme ja itsemme toistemme armoille. Opiskelukaverini vaikuttavat kaikki mukavilta, mutta pääasiassa omissa oloissaan viihtyviltä tyypeiltä. Se on sääli, sillä miulle kelpaisi seura, kun täällä maailmalla yksin seikkailee.

2 kommenttia:

  1. Mun eka opiskeluvuos (Suomessa koko aika) oli aika lailla samanlaista. Vasta lukiosta valmistuneelle oli aika outoa olla koulussa vain pari, korkeintaan neljä tuntia päivässä, koska enempää luentoja ei vaan ollu. Tosin jäihän sitä sitten kotia isompia juttuja tehtäväksi. Eli toisin kuin peruskoulussa ja lukiossa, jossa teet muutaman hassun pikkutehtävän läksyks, yliopistossa teetkin sit viisisivuisen esseen aiheesta x.

    ~ Tutta

    VastaaPoista
  2. Nokun tekiskin, mutkun me ollaan käsikirjoittajia, me kirjoitellaan vähän vasemmalla kädellä silmät ummessa draamaa ^_^ On tuossa yksi useampi sivuinen juttu tulossa... joskus kuukauden päästä. Mut joo, varmasti kun tajuan työn määrän olen ihan tyytyväinen runsaasta määrästä vapaa-aikaa. Nyt alussa on vielä vähän letkeilyn puolella.

    VastaaPoista