keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Rikkinäinen suihku ja muuta mukavaa matkan alla

Aamuvarhainen meidän vessassa.

Edellisestä päivityksestä onkin vierähtänyt paljon aikaa! Mutta niin se vain on, kaikki arkipäiväistyy toisena vuonna, eikä uutta kerrottavaa ole paljoa tullut mieleen. Englantiin lähteminen on arveluttanut tänä toisena lukuvuotena ihan samalla lailla, kun ensimmäisenäkin: luovan alan opinnoissa lähiopetustunteja on harvakseltaan ja itseasiassa Suomen joululomani venyi melkein kuukaudella, koska tarvetta takaisin yliopistolle tulemiselle ei vaan ollut.

Toista lukuvuotta ei itseasiassa enää ole montaakaan viikkoa jäljellä: pääsiäisloma alkaa jo maaliskuun loppupuolella ja pääsiäisloman jälkeen on oikeastaan vain viimeisten esseiden ja sensellaisten palautus tehtävänä, ennen kuin kesäloma alkaa. Voi että, miten odotankin jo kesää! Eniten siksi, että pääsee takaisin Suomeen - mutta ihan jo silläkin, että aurinkoa ja lämpimämpiä ilmoja alkaa jo olemaan ikävä, vaikka täällä Englannissa onkin paljon leudompaa kuin koti-Suomessa...

Näistä leudommista ilmoista pääsi äitirakkaani viime viikonloppuna nauttimaan. Ostin sille joululahjaksi lentoliput Englantiin, pidennetty viikonloppuloma kurkistamaan, millaisissa oloissa täällä elän ja vähän ottamaan lomaa Suomen pitkästä talvesta. Huumori meinasi kyllä allekirjoittaneelta loppua, kun pari päivää ennen äitin saapumista meiltä hajosi suihku ja vielä äidin saapumisen aamuna oli vessakin vähän mielenkiintoisen näköinen. Otin aika tiukan linjan vuokraisäntäni suuntaan(joka aluksi sanaili, että sattuipa suihkun särkyminen nyt huonoon aikaan, kun putkimies on juuri lomalla - eli ensi viikkoon menisi korjaamisen kanssa). Sanoin, että äitini on tulossa, että kylpyammeen hoitaminen on niin pahasti laiminlyöty, etten voi pyytää äitiäni siinä kylpemään ja etteivät suomalaiset ylipäätänsäkään harrasta kylpemistä, vaan me käytämme suihkuja. Ja ennen kaikkea, että kyllähän pitää pitää huoli siitä, että kun hänen työmiehensä ovat lomalla, on joku joka akuutit asiat siitä huolimatta hoitaa. Painostus kannatti, uusi suihku saatiin heti seuraavana päivänä asennettua. Edellisellä kerralla suihku oli kuulemma kuukauden päivät korjaamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti