perjantai 5. marraskuuta 2010

Freshers' flu, seuraava kierros on aina pahempi

Voi murheenkryyni!

Viime yönä nukkumaankäydessä yskitti aikalailla, yöllä heräsin vapinaan kun palelti niin kamalasti ja aamulla hikoilin kuin saunassa. Enpä muista milloin olisin ollut näin kipeänä. Päätä särkee, lihaksia koskee. Nukuin katkonaisesti iltapäivään asti. Kävin kaupasta ostamassa hedelmiä ja mansikoita (olivat puoleen hintaan) ja möllötän nyt peiton alla. Englantilainen tuttuni muuten sanoi, ettei hän Saksassa asuessaan ollut näin usein kipeänä, että tällä flunssa-alttiudella tuntuu olevan laukaisevia tekijöitä täällä Englannissa (hän luetteli mm. kolean ilman, kylmät talot, saunan puutteen ja erilliset lämpimän ja kuuman veden hanat).

Tarkoitus oli tänään ahkerasti kirjoittaa jo aiemmin mainittuja käsikirjoitustehtäviä, mutta tyydyn tänään vain parantelemaan itseäni ja iloitsemaan äidin lähettämistä Sisu-karamelleista. Ja ihmettelemään, minkä takia briteillä on hajustettuja nenäliinoja. Mentholin hajuisia nenäliinoja! Niillä ei muuten kannata kuivata silmiään, kirvelee aika kamalasti.

Pitäisi käydä ostamassa yskänlääkettä ja kuumemittari.

5 kommenttia:

  1. Toimisko se menthol vähän ku menthol pastillit? Niitähän monet syö kun on vähän tukkonen olo. Mul on ollut jotain aloe vera(tms) nenäliinoi täällä, joiden tarkoitus on hoitaa nenän ihoa. Ihan hyvin itseasiassa ovat toimineet, ei yhtään iho kuivunut niin kuin ennen.

    VastaaPoista
  2. Joo, eiköhän tuo pastellijuttu ollut juurikin niillä mielessä, mutta se myös ärsyttää silmiä, kun paperi on niin lähellä niistäessä.

    VastaaPoista
  3. Mä luulen että todellisempia syitä on jokapaikassa asustava home, ja näin talven tullessa d-vitamiinitasojen lasku. molemmat nimittäin laskevat vastustuskykyä oleellisesti! Mä ainakin tulin flunssaan about 5 päivän päästä kun muutin nykyiseen huoneeseeni, ja tässä on edellisen asukkaan aikana maalattu hometta piiloon. Mutta onneksi siihenkin vähän tottuu. Ja 100mikron d-vitsku annos jonka aloitin viime talvena on myös auttanut paljon. (jos tahot lukee lisää d-vitskusta, tsekkaa vaikka tämä Juhana Harjun kirjoittama artikkeli Uudesta Mustasta: http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2010/11/1/saatko-tarpeeksi-d-vitamiinia.html) En nimittäin mitenkään keksi miten erilliset kylmän ja kuuman veden hanat voisivat vaikuttaa vastustuskykyyn.

    Mutta tosi ihanaa että sairaala toimi noin upeasti (viitaten uudempaan kirjoitukseen) silloin kun tarve oli! Samaa ei voi aina sanoa täälläpäin... Omakohtaisia kokemuksia ei tosin onneksi ole kovin paljon. :)

    VastaaPoista
  4. Luulen, että tällä ystävällä oli vähän pilkettä silmäkulmassa näitä mahdollisia syitä luetellessaan ;) Mut pistänpä korvan taakse, en haluaisi sairastua enää kolmatta kertaa ennen joulua!

    VastaaPoista
  5. Uuh, olen seuraillut näitä flunssapostauksiasi huolestuneena, hyvä että viimeisimpien kuulumisten mukaan alkaisi jo helpottaa. Toivottavasti flunssat tajuavat lähteä heittämään ja olisit saanut sellaisen vastutuskyvyn loppuajaksi, ettei mikään tauti saisi enää tarttumapintaa.

    Minun on lisäksi pakko avautua ja kertoa, etteivät menthol-nenäliinat ole pahinta, mihin nainen voi maailmalla törmätä! Pahinta on se, jos hormonaalinen sykli on tietyssä vaiheessa, ei tahdo ottaa kuppia mukaan johtuen heikommasta hygieniasta ja tajuaa vasta perillä, että tamponeja ei muuten myydä koko maassa. Sen sijaan myydään kyllä terveyssiteitä, joissa on neljän sentin levyinen menthol-raita koko siteen pituudelta! Ah sitä raikasta oloa, joka intiimipaikkoja hyväileekään!

    VastaaPoista