sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Accidents and Emergencies Department

Meidän asuntolan vartijat - ainakin tämä kyseinen, aksentista päätellen kuulemma länsi-englantilainen vanhempi mies - ovat tosi kilttejä ja mukavia. Jouduin nimittäin illasta antautumaan ja uskomaan, että miun täytyy mennä tapaamaan lääkäriä flunssani kanssa. Vartija tilasi miulle asuntolamme vastaanotosta taksin, ilmoitti taksineidille, että 30minuutin odotusaika ei nyt käy ja sai taksin tulemaan paikalle viidessä minuutissa ja vannotti miuta käymään kertomassa kun tulen takaisin.

Southamptonissa on yksi 24h päivystävä sairaala ja tämä Southampton General Hospital ei sijaitse kaupungin keskustassa, kuten joku voisi kuvitella. Taksimatka eestaas kustansi n. £20, mutta oli se, mitä sairaalasta sain, sen väärti.

Nimittäin.

SAIRAALAN NORMAALIN, FIKSUN HANAN VIERESSÄ OLI KÄYTTÖOHJEET! AHAHAHHAHAHA!

Hehe. Sniff. Ai että oli mainio.

Arvioitu odotusaika oli 3,5h, joka lyheni noin tuntiin (onneksi!). Heti sairaalaan saavuttuani hoitaja tarkisti miut, ettei mitään ollut akuutisti vialla (se, että hengitys oli ollut raskasta, ylläripylläri, pomppasi aika huipulle hoidettavien potilaiden listalla). Lääkärin tavatessani se kyseli vähän flunssastani ja kuunteli keuhkot. Tuomio:

Chest infection. Keuhkokuume, keuhkoputken tulehdus tai jotain ihan muuta, chest infection kun voi tarkoittaa aika montaa juttua. Pääasia, eli ohjeet flunssan hoitoon sekä lääkitys hoitui erinomaisesti. Sain antiobioottikuurin suoraan sairaalasta mukaani (ei tarvinnut mennä apteekkiin niinkuin Suomessa!) ja nuo saamani antibiootit, sekä sairaalassa käyminen oli täysin ilmaista.

Takaisin tullessani kävin näyttäytymässä vastaanotossa niinkuin vartija oli pyytänyt. Se oli kauhean kiltti ja mukavanoloinen ja sanoi muistaneensa miulle tulleen postia. Nyt on HS Kuukausiliite sitten luettavaksi, kun parantelen itseäni paracetamolin, ibuprofeiinin, Stepsilssien and antibioottien voimin.

Haluaisin sanoa, että kiitos Englanti, erinomainen suoritus, kun apua todella tarvitsin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti