torstai 17. helmikuuta 2011

Hoitoa ja jotain sinne päin

Hammaslääkärissä käyty.

Faktat:
  • NHS hinnalla voi saada juurihoidon tuollaisessa perushammaslääkärimestassa, mutta heti suositeltiin yksityistä erityisasiantuntijaa, jolla varmasti riittää välineitä ja ammattitaitoa moisen merkittävän operaation tekemiseen.
  • Yksityislääkärin hinnaksi arvioitiin £500-700. Auts.
  • Hampaani tarvitsee hoitoa, mutta tilanne ei ole akuutti.
Fiilikset:
  • Hammaslääkärillä oli varmasti tutkinto ja ammattitaitoa asiaan, mutta silti oli vähän turvaton fiilis.
  • Yksityistä hammashoitoa suositeltiin, jopa tuputettiin. "General dentist" vaikutti kelpaavan vain peruspaikkojen tekemiseen, jos minkäänlaisia takeita tai viimeistelyä kaipasi, ei sitä oikeastaan luvattu toimittaa. (Lääkärin omin sanoin, toim. huom.)
  • Kuulemma monet ulkomaalaiset menevät hoidattavat hampaansa mieluiten kotimaassaan.
  • Sairaalameininkiä ei ollut juuri ollenkaan - odotushuoneessa ovenpuitteet olivat kirkkaan violetit. Hurjaa.
Oli kyllä majesteettinen fiilis, kun hoitotuoli oli asetettu valtavan kaarevan ikkunan eteen ja sain ihastella edessä avautuvaa vihreää puistoa. Mutta samalla tuli myös tunne, että mikäli voin hammashuollon välttää Englannissa, niin teen.

1 kommentti:

  1. Juurihoidon kanssa kyl kantsii siin mielessä laskea varman päälle, että jos se joudutaan uusimaan niin se on sitten tuplahinta. Ja tuplavaiva. Tosin ei sitä uusintaa aina voi välttää vaikka kuinka pätevältä lääkäri vaikutti. Itsellä toinen yksityisellä hoidetuista hampaista joutui uusintaoperaation kohteeksi n. 2 vuotta ensimmäisen hoidon päätyttyä, ja julkisella hoidettu hammas on toistaiseksi pysynyt oireettomana jotain 3-4 vuotta(ei voi muistaa enää tarkasti).

    VastaaPoista