tiistai 8. maaliskuuta 2011

Maailma ilman sotaa

Miun oli eilen tarkoitus viedä yliopistolle Lars von Trierin elokuva Dancer in the Dark (2000), joka on kaikkea muuta kuin tyypillinen musikaalielokuva. Mielestäni todella katsomisen arvoinen kanssa, vaikka alkuun Dogma 95-oppien henkeen tehdyt kuvausratkaisut saattavat tuntua kummallisilta. Hävetti aika rankasti, että olin luvannut elokuvan tuoda ja sitten sen kuitenkin unohdin.

Luennoitsija oli kuitenkin varautunut siihen, että jos nyt sattuisin leffan unohtamaan, on kuitenkin jotain mitä katsoa viikottaisessa elokuvanäytöksessämme.

Jos katsot elämäsi aikana vain yhden sota-aiheisen elokuvan, suosittelen näkemääni jopa ylitse Miyazakin Tulikärpästen hauta (1998) klassikkoanimaatiosta. Katsottiin Veteen piirretty viiva/The Thin Red Line (1998). Huikeat 170 minuuttia elokuvaa ei tuntunut yhtään liian pitkältä. Jotenkin vain tuli olo, että näki juuri parasta Hollywoodia ehkä koskaan. En vaan osaa sanoa sitä paremmin kuin: jos et ole vielä elokuvaa nähnyt, katso se. Vaikka et pitäisi sotaelokuvista, katso silti.


Joskus oikeasti todella tykkään näistä pakollisista elokuvanäytöksistämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti