sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Englannin aakkoset: A-L

Artist, The. Yksi parhaista elokuvista, joka ehdottomasti ansaitsee kaikki palkinnot, joita se on saanut. Vanhassa klassisuudessaan raikas, tarina on todella koskettava ja samaistuttava tälläkin vuosituhannella.


Bedford Place. Southamptonin keskustassa sijaitseva yökerho-, ravintola- ja pubialue, jonka naapurissa olevassa kaupunginosassa suurinosa yliopistomme opiskelijoista asuu.

Casablanca. Toinen suosikkielokuvistani ikinä. Here's looking at you, kid. Saan kylmiä väreitä aina kun katson tän, käsikirjoituksellista mahtavuutta alusta loppuun saakka.

Dollery, englantilainen sukunimi. Kaverini täällä Englannissa, jonka kanssa jauhetaan lyhytelokuvien mahtavuudesta lyhytelokuvaseuran puitteissa. Myös 7D, Canonin kamera, jonka aion hankkia omia lyhytelokuvaproggiksia varten sopii tähän.

Ellen Pompeo. Greyn Anatomian (2005 -) nimiroolin, Meredith Greyn näyttelijätär. Ellen Pompeo on paitsi kaunis ja mielestäni erittäin ihastuttava valinta rooliin myös raikas omalla omintakeisella tavallaan. Hänessä on luonnollista habitusta Ingrid Bergmanin henkeen (en nyt kuitenkaan oikeesti rinnasta näitä kahta toisiinsa!) ja yksi juttu josta erityisesti pidän on se, että Ellen lähti panostamaaan näyttelijättären uraansa vasta kolmekymppisenä ilman kunnollista koulutusta. Välillä on kiva saada muistutus, ettei tarvitse viisivuotiaasta asti omistaa koko elämäänsä tälle alalle voidakseen saavuttaa jotain.

Films. Opiskelualani, jota rakastan ja vihaan samanaikaisesti. Filmien ymmärtäminen vaatii todella laajaa yleissivistystä ja uskon, että alan opiskelemisesta ON hyötyä, mutta toisaalta arvokkaampaa kuin teorian hallitseminen ja tunteminen on se, mitä käytännössä osaat tehdä. On myös melkein turhaa pohdiskella, miksihän jossakin on taustalla punaiset verhot - todennäköisempää kuin alitajuntaan tarkoitetut vihjeet ja symbolit katsojalle on se, että kuvauspaikalla nyt sattui olemaan punaiset verhot valmiina.

George Clooney. Näyttelijä, josta äiti piti kun olin nuori (ylläri!) ja johon itse olen ihastunut vasta hiljattain. Suosittelen kaikille The Descendants elokuvaa, josta Clooney sai Oscar-ehdokkuudenkin. Erinomainen roolityö, koskettava, vakava ja herkkä elokuva. Ja vitsi ne silmät! Muistuttaa siitä, että kaikkea ei tarvitse kirjoittaa dialogiksi: lahjakkaat näyttelijät kertovat enemmän silmillään kuin koskaan voisi sanoiksi kirjoittaa.


Helsinki. Kukaan ei koskaan tiedä, missä Espoo sijaitsee, joten monesti lipsautan olevani Helsingistä. Se on sentään useimmille ulkomaalaisillekin tuttu nimi.

Isle of Wight. Kävin pyörähtämässä siellä äitini kanssa ja ehdinkin jo paikkaa aiemmassa merkinnässä hehkuttamaan. Todella viehättävä ja kaunis paikka, jossa vierailua voin suositella lämpimästi. Kunhan saan hankittua itselleni kameran aion mennä sinne päiväksi, ellen koko viikonlopuksi seikkailemaan ja kuvaamaan.

Joutilaisuus. Sinällään hyvä ja toisaaltaan tosi paha asia. Vapaa-aikaa on näin vähällä lähiopetusmäärällä liiankin kanssa, mutta tekemistä sinällään olisi paljonkin. On paljon luettavaa ja opittavaa ja voisin opiskella paljon laajemmin, kirjoittaa jo nyt omia käsikirjoituksia ja muuta, mutta joutilaisuuden tilaan vajoaa niin helposti. Oman päivittäisen aikataulun kehittäminen auttaa vähän... jos sitä oppisi noudattamaan.

Koti-ikävä. Iki-ihana seuralainen, kun on kaukana maailmalla. Joskus sitä on vaikea kestää ja haluaisi vaan viheltää pelin poikki ja palata kotiin. On hyvä muistaa, miksi maailmalle halusi lähteä ja luottaa siihen, että opiskelu ei jatku ikuisesti. Ja kotona ollessaan osaa arvostaa sitä niin eri tavalla, kun se ei ole itsestäänselvyys. Itselleni tärkeä juttu on olla melkein joka päivä Skypellä kotiinpäin yhteyksissä.

Lentokenttä. Lentokentistä on tullut tuttu ympäristö ja niillä toimimisesta rutiinia. Suomessa menen lentokentälle yleensä vasta viime hetkellä, Englannissa (jossa joudun kulkemaan julkisilla) hyvissä ajoin. Varaan mukaan lämpimät vaatteet (joillakin lentokentillä ja lentokoneissa on tosi kylmä), lukemista, musiikkia ja evästä. Vesipulloa varten pitää varata kolikoita mukaan, koska automaateista sen saa halvimmalla. Ostan aina juotavaa koneeseen, koska juominen helpottaa korviin tulevaa painetta nousussa ja laskussa. Muutenkin ehtii matkalla tulemaan jano.

1 kommentti:

  1. Hei ja kiitos blogistasi! :)

    Harkitsen vaihtoon lähtemistä ensi lukuvuodeksi ja löysin Southamptonin. Kaupunki on minulle kuitenkin täysin vieras, joten olisin hyvinhyvinhyvin kiitollinen, jos haluaisit kertoa vähän omasta kokemuksestasi. Millainen kaupunki/koulu/ihmiset/(yö)elämä, jne? Lokaali näkökulma olisi ihan kullanarvoinen, saisin ehkä hiukan rohkeutta tarttua toimeen. Oletko viihtynyt, onko kaupunki "vilkas"? Pahin pelkoni on se, etten saisi ystäviä eikä kaupungissa tapahtuisi mitään, hiukan kärjistettynä :D

    Kiitän jo etukäteen ajastasi ja pyydän anteeksi: sinulla varmasti olisi muutakin tekemistä kun vastailla tällaisen turistityttösen kysymyksiin. Voit lisätä minut Facebookissa (Essi Horppila) tai laittaa s-postia (essi.horppila@hotmail.com), miten itse haluat. Nöyrät kiitokseni, ties vaikka tavataan ensi syksynä siellä :)

    VastaaPoista